ליצירת קשר ישיר

חייגו: 050-5273012

התנגדות לצוואה

לאחר שאדם נפטר, על יורשיו לקבל ייעוץ משפטי, על מנץ שיוכלו לקבל צו ירושה או בקשה לצו קיום צוואה.

רק באמצעות צו זה, ניתן יהיה להעביר את הרכוש של המוריש על שמם. סעיף 67 לחוק הירושה התשכ"ה, קובע כי כל אם, אשר מעוניין להגיש  התנגדות לצוואה,, רשאי לעשות זאת תוך הזמן שנקבע, כל עוד עדיין לא ניתן צו קיום צוואה ולכן יש למהר ולפעול בנדון, תוך קבלת ייעוץ משפטי מקצועי ע"י עו"ד לדיני ירושות.

 יש לציין, כי התנגדות לצוואה, יכולה להיות מכל מיני סיבות, אם קיים חשד, כי הצוואה נכתבה תחת לחץ, הצוואה זויפה, או שהמוריש לא היה כשיר, או שהעדים לא היו כשירים. למשל המוריש, כאשר כתב את הצוואה, לא היה במצב נפשי תקין, דמנטי או לא בר דעת.

גם אם אדם סבור, כי הנכס שרשום על שם המוריש, לא היה בבעלותו של , רשאי יהיה להגיש תביע בעניין היקף עזבונו של המוריש לביהמ"ש לענייני משפחה וכן, הוא אף יוכל להגיש צווי עיקול או צווי מניעה המתאימים על הנכס המצווה בירושה. גם פגמים שנפלו בצוואה, יש להוכיח על מנת להתנגד לצוואה שהותיר המוריש.

פסילת צוואה לאור התנגדות - עד כמה זה מורכב?

על מנת להתנגד לצוואה או לפסול אותה, ההליכים אינם פשוטים כלל. המצווה, כבר אינו בחיים ויש לאסוף ראיות או כל דבר אחר שיכול להעיד לגבי פסילת הצוואה.

מדובר על עבודה מורכבת ומומלץ להיוועץ עם עורך דין מנוסה בתחום הירושה. יש לדעת, כי כל הליך שיינקט, עשוי להיות גם בלתי הפיך ולחרוץ את התוצאה המשפטית. למשל פעולות שנראות פשוטות לכאורה, עשויות בהיעדר הטיעונים הרלוונטיים להוות מכשול שקשה יהיה לחזור ממנו. 

נימוקי ההתנגדות

בבקשה למתן התנגדות לצוואה, יש לפרט את נושא ההתנגדות והנימוקים לבקשה, על היורשים שמתנגדים לצוואה, להגיש את המסמכים שעליהם הם מסתמכים ותצהיר לאימות האמור בבקשה  מתוך ידיעתו האישית של המבקש. יש לשלם אגרה ולצרף ייפוי כוח במידה ומבקש ההתנגדות, מיוצג ע"י עו"ד לדיני ירושה.

החשיבות הגבוהה היא לפעול מהר, משום שמיום פרסום ההודעה בעיתון, יש להגיש את ההתנגדות לצוואה, כאשר רשם הירושות, רשאי יהיה להאריך את זמן ההתנגדות לבקשה. היורש, יקבל לביתו באמצעות דואר רשום הודעה בדבר צו קים צוואה, למשל יורש יכול גם לא לקבל את ההודעה וזאת, בכדי להספיק ולהגיש את התנגדות  בזמן הנכון, אשר המחוקק קבע בסוגיה זו.

אם התקיימו מרכיבי היסוד בצוואה – ביהמ"ש רשאי לקיימה

על פי הוראה בסעיף 25\(א) לחוק הירושה התשכ"ה 1965, במידה והתקיימו מרכיבי יסוד בצוואה ולביהמ"ש לא היה ספק כי הצוואה, אכן משקפת את רצונו של המוריש, ביהמ"ש יהיה רשאי לקיימה.

יש לדעת, כי גם אם נפל פגם בפרטים, המפורסמים בסעיפים: 19,20,22 או בהליך 23 או בנושא של כשרות העדים, או בהיעדר פרטים והליכים, על פי סעיף 35 לחוק הירושה, נקבע, כי הוראת צוואה פרט לצוואה בעל פה, אשר מזכה את מי שערך אותה או שהי עד בכתיבתה, או שלקח חלק בעריכתה, הוראת הצוואה בטלה.

הרציונאל  להוראת סעיף 35 היא בזו הלשון: " אל לו למי שמצפה לטובת הנאה מצוואה, ליטול חלק בעריכתה שכן בכל יוזמה כזאת, כרוך חשד של גניבת דעת המחוקק, ייצר איפה מן סוג של החלטה חלוטה, כי מי שלקח חלק בצוואה ועריכתה, משפיע שלא כדין על המצווה". אם גם אתם, חוששים כי עליכם להגיש התנגדות לצוואה, יש ליצור קשר במהרה עם עו"ד דיני ירושות, כך שתוכלו להצליח בהליך זה.

למשרד עורכי דין ישראל אליאב ניסיון רב בביטול צוואה והגשת התנגדות. למידע נוסף צרו עמנו קשר טלפוני או השאירו פניה באתר.

עשוי לעניין אתכם:

צוואה הדדית

במאמר זה דנו בנושאים הבאים:

לייעוץ ראשוני השאירו פנייה:

או התקשרו:

לייעוץ ראשוני השאירו פנייה:

או התקשרו:

מאמרים מקצועיים נוספים:

לוגו עורך דין ישראל אליאב

לקבלת שיחה חוזרת: